25


04/04/2016

Novosti iz Agram servisa

iPhone / 9:41

U reklamama za Apple, na iPhoneu je uvijek 9:41, a sada znamo i zašto!

Ako pogledate bilo koju reklamu za iPhone, vrijeme koje je prikazano na ekranu je većinom 9:41.

To nije slučajnost, i nemate neki čudan deja vu!

Q&A stranica Quora.com, nam je malo rasvjetlila stvar i u principu sve se vrti oko Jobsovog perfekcionizma i njegove control-freak strane.

Kada je Jobs prvi puta najavio iPhone, želio je da se uređaj zamrzne u ono vrijeme u koje ga je najavio pred publikom.

Pisac za Quora.com navodi: "9. siječnja, 2007. u 9 sati ujutro, Steve Jobs je zauzeo mjesto na bini Macworld Conference & Expo 2007. i taman nakon 35 min njegovog prezentiranja rekao je: "Ovo je trenutak kojem sam se veselio čak dvije i pol godine!"

"I taman oko 09:42, Steve je najavio iPhone. Tako je zamrznuto vrijeme nevjerojatno blizu točnog vremena kada je prvi iPhone službeno najavljen...

Od tog vremena, Apple prezentacije su se malo skratile i noviji iPhone-i su predstavljeni u 09:41 - tako da je to sad službeno vrijeme na ekranu.

Bivši Apple softver inžinjer Scott Forstall kaže, "Mi dizajniramo glavne riječi za 'launch' kako bi se veliko otkriće dogodilo
oko četrdesetak minuta nakon početka prezentacije. Kada se pojavi velika slika proizvoda na ekranu, mi želimo da vrijeme koje se pokaže bude što točnije vremenu na satovima ljudi koji su nas došli vidjeti. Znamo da nekad nećemo pogoditi točno 40 minuta, tako da smo za iPhone uspjeli u 42 minute. Ispalo je da smo doista precizni sa računicom, tako da nam je za iPad trebala 41 minuta. 

I evo - tu je tajna o magičnom vremenu."