25


14/08/2015

Novosti iz Agram servisa

Samsung predstavio Galaxy S6 edge+

Novi član obitelji Galaxy

Samsung Electronics danas je u New Yorku predstavio pametni telefon Samsung Galaxy S6 edge+. Novi član obitelji Galaxy nadogradnja je jedinstvenog i inovativnog dizajna pametnog telefona Galaxy S6 edge, s povećanim zaslonom čija je dijagonala 5,7 inča. Objedinjuje metal i staklo u elegantnom dizajnu te nastavlja trend uređaja sa zaslonima velike dijagonale, koji je Samsung pokrenuo 2011. godine, predstavljanjem prvog uređaja Galaxy Note.
 
Galaxy S6 edge+ nudi elegantan dizajn i vrhunske performanse te odličnu funkcionalnost, uključujući naprednu tehnologiju ekrana koju krasi jedinstven Samsungov dizajn. Zakrivljen ekran s obje bočne strane, izuzetna kamera za snimanje videa i fotografija visoke kvalitete, brzo punjenje baterije bilo da je povezan žicom ili bežičnim indukcijskim punjačem kao i izuzetno snažan procesor, tek su neki od aduta ovog uređaja, moglo se čuti prilikom predstavljanja. Novi pametni telefon nudi i povećan kapacitet radne memorije od četiri gigabajta, što korisnicima omogućava još jednostavnije obavljanje više zadataka u isto vrijeme, za još bolje iskustvo komunikacije, multimedije i grafički zahtjevnih igara.– U Samsungu vjerujemo da pametni telefoni s velikim ekranom mogu pomoći u rješavanju izazova s kojima se korisnici svakodnevno susreću, donoseći vrhunsko multimedijsko iskustvo u pokretu – naglasio je JK Shin, predsjednik uprave i voditelj odjela IT i mobilnih komunikacija tvrtke Samsung Electronics i dodao – predstavljanjem pametnog telefona Galaxy S6+ edge dodatno potvrđujemo predanost inovacijama koje odgovaraju na potrebe naših korisnika.
 
Samsung Galaxy S6 edge+ gradi na jedinstvenom i prepoznatljivom dizajnu pametnog telefona Galaxy S6 edge, uz elegantne linije i vrhunsku završnu obradu. Bočne stranice zaslona sada nude novi „Apps edge“, što korisniku omogućava brz pristup omiljenim aplikacijama uz potez prsta po zakrivljenom ekranu. Također, unaprijeđen „People edge“ omogućava bržu komunikaciju i pomaže korisnicima u jednostavnom povezivanju s obitelji i prijateljima, tako da su opcije poziva ili slanja poruka udaljene tek dva dodira prstom. Galaxy S6 edge+ opremljen je, za Galaxy obitelj već dobro poznatim Super AMOLED zaslonom, koji zahvaljujući dijagonali od 5,7-inča i Quad HD razlučivosti nudi izvanredno multimedijalno iskustvo, uz jak kontrast i detaljan prikaz sadržaja.
 
Korisnici dakako žele podijeliti svoje životne trenutke, fotografije i video-zapise, na sveprisutnim društvenim mrežama. Novi Galaxy pametni telefon nudi stabilizaciju slike na prednjoj i stražnjoj kameri, uz mogućnost snimanja i uređivanja kratkih zapisa u različitim formatima, koristeći zabavne efekte. Samsung Galaxy S6 edge+ nudi mogućnost snimanja i prijenosa video-zapisa uživo, korištenjem  značajke, pa će korisnici lako moći podijeliti sadržaj uživo, pojedincu ili grupi u telefonskom imeniku, kao i javno, pomoću YouTube Live servisa. Tako svi zainteresirani mogu pratiti prijenos videa uživo, na svom pametnom telefonu, tabletu, računalu ili Smart TV prijamniku, korištenjem YouTube aplikacije.
 


Korisnici pametnog telefona Samsung Galaxy S6 edge+ uživat će i u drugim prednostima Samsungovog naprednog podsustava kamere, uključujući mogućnost gotovo trenutnog pokretanja aplikacije kamere. Dvostrukim pritiskom na „home“ tipku kamera će se aktivirati za svega 0,6 sekundi, a uređaj nudi i mogućnost snimanja fotografija i video-zapisa visokog dinamičkog raspona (HDR) korištenjem obje kamere, uz optičku stabilizaciju slike i dodatne filtre.
 
Galaxy S6 edge+ donosi nevjerojatno brzo punjenje, s ili bez žice, a kompatibilan je s gotovo svim bežičnim punjačima dostupnim na tržištu. S klasičnim žičnim punjačem za potpuno punjenje baterije uređaja potrebno je oko 90 minuta, a bežičnim punjačem približno 120 minuta. Koristeći SideSync aplikaciju, Galaxy S6 edge+ moguće je lako povezati s računalom ili tabletom, za lak pristup dokumentima i informacijama na pametnom telefonu, neovisno o tome koju hardversku platformu ili operativni sustav računala koriste.
 
Također, Samsung Galaxy S6 edge+ opremljen je unaprijeđen sigurnosnim značajkama KNOX Active Protection i My KNOX aplikacijom s jednostavnim i brzim podešavanjem, kako bi dodatno zaštitio privatnost i informacije korisnika, bilo da je riječ o privatnom ili poslovnom okruženju.
 
Samsung Galaxy S6 edge+ bit će dostupan na hrvatskom tržištu od 4. rujna ove godine. Kupci će moći odabrati uređaj boje crnog safira ili platinasto-zlatnog sjaja, s 32 gigabajta memorije. Više informacija dostupno je na stranicama www.samsung.com/hr.